dilluns, 10 de març del 2008

Nit electoral ... victoria agre-dolça

Tic veient l’especial eleccions per internet...

Bueno, pos estem al 75% escrutat i sembla que els socialistes guanyen. Poca cosa pot canviar a partir d’ara. En quant a la disputa PP PSOE, està clar que el PSOE ha vençut un cop més. Ara, però, els del PP no crec que cridin allò de “Habéis ganado por el atentado”. No els ha servit de res la mentida, la por i l’atac desfermat. Sembla que els espanyols, al cap i a la fi, no són tant tontos com es pensaven els populars. Però tampoc es pot treure el mèrit als socialistes i al Zapatitos, que han sabut convèncer. Victoria dolça del PSOE per que ens lliurem d’un govern PPero.

M’obro una altra cervesa.

Per què victòria agre? Pot ser per que el partit que més ha pujat ha estat el PP. Això vol dir que aquesta cúpula mentidera, els “lacayos” de l’Aznar: el Rajoy, Acebes, Zaplana ... continuaran manegant l’oposició. Continuaran els atacs indiscriminats i els catalans continuarem empassant bilis durant els propers 4 anys.

M’he fet pizza per sopar i el dinar de demà (amanida d’arròs). Mos de pizza i glop de cervesa ... BUUUURP! Brut! Asquerosu! Ho haveu vist??!!

La nota negativa (el punt més agre), la recessió dels demés partits d’esquerres, encapçalats per ERC. Que si bipolarització, que si vot útil, bla bla bla... . En Carod ho ha explicat bé. Al 2004, després d’un govern d’Aznar en que es va maltractar i insultar Catalunya, la radicalització dels catalans era evident, i es va traduir en una resposta que els va donar 8 diputats. Avui en treurà 3. I passa a ser quarta força política catalana ... per darrere el PP. Deu ser que els catalans ja no estem tant cremats? Bé, jo crec (i és la meva opinió) que en Carod s’ha deixat una cosa al tinter. Al 2004 el missatge d’ ERC era “estem oberts a tots”. En altres paraules, es van deixar de banda l’independentisme i van obrir-se, presentant-se com l’esquerra catalanista. Encara recordo les paraules d’en Carod “Si els catalans volguéssim la independència, ERC estaria governant Catalunya”. Els va funcionar llavors, però durant aquesta campanya s’han “tancat” i han fet de la independència el seu eix i el seu discurs. Contra el magnetisme de ZP poc podien fer, però el gir d’ERC ha estat, pot ser, la seva pròpia contribució al “descalabro”.

83% escrutat. PP 155. PSOE 167. De quedar així, el PP estarà encara més a prop que al 2004 (148 front 164). Està clar que tot continuarà igual.

Uf no puc acabar-me la pizza, era massa gran (jo que vols, tenia gana i ja se sap... me mare sempre m’ho deia: “Te cabe más el ojo que la barriga!”). Per cert mama, a Almeria ha guanyat el PP per primer cop... A ver que pasa con tus paisanoooos!.

M’obdo una adtra birrrrdra.

Ara surt Zapatero. Molt bé, les primeres paraules per les víctimes... molt bé noi. Alegria i desgavell, crits i piropos i Buenas noches y buena suerte. Els del PSOE han fet un treball excel·lent. M’haig de treure el barret davant la seva campanya, tota una lliçó de màrqueting, imatge i picades d’ullet. Poca política, però s’ha de reconèixer que en Zapatero té cert magnetisme.

Surt Rajoy. Ai ... on és la niña? Jejejeeee. I tots el criden com a “presidente presidente” jejeje ... aquests a la seva. “Zapatero embustero” ... ja... com ara no poden deslegitimar les eleccions per cap atemptat, ara resulta que el embustero és el Zapatero. Ho deuen dir per solidaritzar-se amb els catalans?, per allò de “Aprovaré el estatuto que salga del parlamento de Catalunya”?... es que aquests són tant solidaris ...

96 % escrutat. Tot segueix igual, PSOE 169. PP 184 ... Què?!! 184?!! Com és possible? Ha guanyat el P ... ah no, quin susto. No ho he vist bé... era 154.

Res petits, que tot continua igual... que els catalans d’esquerres perdem representació (molta) i poder de decissió. Malament. podria haver estat molt pitjor, sí (majoria absoluta del PSOE o victoria del PP), però també molt millor. Així que tot plegat em deixa aliviat però fred... ben bé com el Hemoal.

Buenas noches ... y Birra suerte ... ejemmm ... Buena suerte.

2 comentaris:

Goblin77 ha dit...

La política amb la cervesa sempre és bona combinació! ;)

Bé ja em queden 2 menys...jijiji!!!

Comparteixo la teva sensació de respirar per no tenir cap majoria absoluta i que els peperos hagin seguit perdent. Però per altre banda, i com explico en el meu últim post, respecte les eleccions 'Cap al no res...', sento una gran decepció per la pèrdua de votants dels partits exclusivament catalans. En la darrera legislatura ens han enganyat descaradament i fins i tot vacilat, però els catalans ens hem oblidat d'això i hem caigut en el vot útil i de la por a que vinguin els altres. Com si els que hi havien haguessin donat molt per nosaltres.

Asimetrich ha dit...

ostia un post nou? Això s'ha de veure!!

En quant al que dius, no crec que sigui oblit, però s'ha de prioritzar. L'amenaça del PP era massa gran com per ignorar-la. No ha estat només l'armament propagandístic del PSOE ... quan el PP ha mostrat les seves cartes tots hem tremolat: transvassament de l'Ebre, discriminació del català,involució de l'autogovern i sobretot finançament, ... . És la Catalunya actual i és així. Formem part de l'estat espanyol i aquesta és una realitat que no es pot ignorar. En altres paraules, es lo que hi ha. En això coincidim ... podria ser pitjor.