diumenge, 16 de desembre del 2007

via fora!


Amb el crit que servia per convocar l'host de Barcelona per defensar la seva terra, us convido a un via fora contra els enemics

Tot navegant em trobo amb un interessant article de acción patriótica de Sevilla. Un any més, ens trobem davant la farsa del boicot als productes Catalans. El teniu a continuació: i podeu accedir al text complert aquí.

“Reproducimos este post que puede leerse en numerosos blogs.

Dales a los nacionalistas donde mas les duele: deja de comprar productos catalanes y vascos

No se trata de “nacionalismo” espanol ni madrileño. Pedimos que compres cosas de tu zona o del resto de Espana. Revisa bien las etiquetas.

Ya esta bien de que nos tomen el pelo. Despertemos ya de la anestesia nacionalista. Esto no es del PSOE o del PP, sino de ciudadanos cabreados con lo que se nos viene encima

Funcionan como el niño gamberro al que se le consiente todo y se termina convirtiendo en un delincuente, egoista y cada vez mas descarado.”

Molt bé. Anem a veure les seves raons i si et sembla les comentem:

“BASTA YA DE AFRENTAS:

1. “Ellos” boicotean a Pascual por no tragar con las leyes hipernacionalistas de etiquetado y publicidad, al vino de la Rioja, etc.”

Resposta: L’únic boicot que recordo és el de Pascual, no en se de cap contra la Rioja i molt menys contra l'empresa etc. El boicot a Pascual no va ser degut a l’etiquetat sinó a la decisió presa per aquesta empresa de no comprar productes làctics dels ramaders catalans. I va funcionar, és el que tenen les iniciatives portades a terme per una societat unida.

2. Ganan entre un 30 y un 50 % más que en el resto de Espana (policias autonomas, profesores, medicos, etc.)

Resposta: Sóm els tercers empatats amb Euskadi i Balears en sou (per sota de Madrid i Navarra) i els últims quan el sou es corregeix pel preu de la vivenda (veure entrada “estudis...seriosos?” d’aquest Bloc)

3. “Ellos” se pueden presentar a las oposiciones en nuestras comunidades y nosotros no en las suyas por la lengua propia. Además les ponen nuestras oposiciones en años distintos a las suyas, para que puedan presentarse también.

Resposta: Som una societat bilingüe. Aquesta és una avantatja inherent davant altres societats monolingües. Els Anglesos poden voltar per tot el món perquè l’Anglès és l’idioma intenacional i no fem boicot als productes Anglesos per aquest “monopoli”. Jo treballo a Anglaterra, i he hagut d'apendre Anglès per teballar aquí.

4. Negocios, locutores, tertulias en radios y TV con sus comisarios nacionalistas catalanes y vascos, ya vale de la invasion de todo lo nuestro a cambio de un odio creciente a todo lo espanol (a los ciudadanos de a pie). Locutores: Igartiburu, Gabilondo…; Cocineros: Arguinano, Arzak, Subiñana, Adria…

Resposta: Al menys la televisió autonòmica Catalana és clarament imparcial si es compara amb la resta de televisions autonòmiques (posem per cas, Telemadrid). Els serveis informatius de Televisió de Catalunya han estat distingits en diverses ocasions per la seva imparcialitat informativa. Mai hem assistit a cap comentari que fomenti l’odi vers Espanya, però sí ens han arribat exemples anticatalans d’altres televisions. A Catalunya tenim dret a veure televisió en Català, doncs és la nostra llengua.

5. Y ademas, su nivel de vida e industrializacion se ha conseguido a costa de la desindustrializacion de Andalucia y del resto de regiones espanolas en el siglo XIX y durante el franquismo.

Resposta: A banda de la iniciativa de la burgesia Catalana, molts Andalusos van emigrar a Catalunya per treballar-hi, i van ser ben acollits. Si Andalusia no ha estat capaç d’engegar malgrat la contribució econòmica dels Catalans (via impostos) durant els darrers 20 anys, haurien de plantejar-se un canvi de model. Abans de donar les culpes a tercers, plantejeu-vos si heu fet alguna cosa malament.

6. Los vascos y catalanes solo meten su dinero en sus bancos y cajas, y nosotros nos dejamos utilizar como borregos.

Resposta: en general, el punt 6 no té cap mena de fonament. Degut al sentiment anticatalà, organismes com La Caixa fan tractes preferents als seus clients a fora de Catalunya. És un fenòmen que també ha fet CajaMadrid: ha atorgat impressionants avantatges (targetes sense costos de manteniment, fons d’elevada rentabilitat) als seus clients Catalans per tal de captar clientela.

7. El boicot nacionalista a la candidatura de Madrid a las Olimpiadas, cuando Espana entera se volco con Barceloba 92.

Resposta: Cert. Va ser un error reconegut immediatament. Va ser una proposta desafortunada d’en Carod, que no va anar més enllà. Es va demanar perdó. Encara més, els artífex de Barcelona 92 van estar treballant amb Madrid per preparar la seva candidatura.

8. Pero lo que ya es intolerable es que encima que se rien de nosotros, nos obliguen a beber cava catalán en lugar de champán en Navidad. Por Dios, nos toman por imbéciles.

Resposta: Ningú obliga a ningú a consumir res. El mercat Espanyol és prou ampli com per poder escollir el producte que més t’agradi. I sí, us prenem per imbecils... a tots aquells que promoveu aquesta farsa, aquest odi i aquest separatisme.

Des d’aquí us convido a aportar més arguments per poder deixar un bonic comentari al Bloc de Acción patriótica de Sevilla, i a tots aquells Blocs que reprodueixin entrades com aquesta.

Gràcies per avançat

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Excel·lent un cop més nòmade!

Ara mateix no puc entrar en detall. Però, en general, puc dir que és lo de sempre. Afegeixen llenya al foc des de les seves televisions (Telemadrid, Antena3, fins i tot la 1 a vegades no ens enganyem) i la gent de la península traga i traga. Dic jo que abans d'odiar t'hauries d'informar sobre els temes. Tot això entra dins d'una cosa que fa temps que penso...el perill i el poder de la violència verbal. Fins a quin punt aquests paios de Acción Sevilla no estan promovent la violència. Per descomptat res justifica un acte violent em direu i estic d'acord. Però quina sanció hi ha per escrits com aquest, declaracions de polítics per TV (normalment del PP), programes de TV de certs canals que promou l'odi i campanyes de descrèdit contra Catalunya (Telemadrid)?

Asimetrich ha dit...

La idea que exposes no te perquè ser justificada. És ben certa. De fet, l'ambient actual a l'estat Espanyol té una retirada al clima pre-bèlic que va fer esclatar la guerra civil (sense voler arribar al punt de dir que estem davant una altra guerra).
Aquesta violència verbal ha estat promoguda desde les files del PP, no hi tinc cap dubte. Les seves ànsies per retornar al poder els han fet utilitzar la mentida de la forma més descarada en els últims temps. Repeteixen la mentida per desestabilitzar, per crear separació i conflicte, arropant-se amb la bandera Espanyola i intentant apropiar-se de símbols de tots (o de tots els Espanyols)per captar més i més seguidors de les seves mentides. Invoquen els instints més primaris de l'home: l'odi, la figura de l'enemic i la por.

No tenen perdó. No hauria de ser constitucional que un polític, amb la responsabilitat que te, pugui dir mentides descarades (PP al prestige, Irak o 11M) i es quedi tant ample. Si no es fa res, les tensions augmentaran la violència verbal, i d'aquí és molt fàcil pasar a la física (com ja s'ha vist a algunes manifestacions).

(Estic dessitjant el teu post sobre aquest tema)

Unknown ha dit...

Totalment d'acord amb vosaltres. No tinc massa més a afegir tret que aquesta bola ja s'ha fet massa gran.

No és només que els catalans tinguem desafecció cap a Espanya. Això resulta lògic si tenim en compte el caos d'infrastructures, el dèficit fiscal, etc..

Ara bé, abans Catalunya es respectava. Érem catalans però ens vangloriavem de ser un país capdavanter a nivell europeu. I l'enveja era latent però des de Madrid s'havia d'assumir i pactar la política de peix al cove.

Ara aquesta política ja no val. Es massa evident que el pas dels anys ha convertit Catalunya en una més pel que fa al seu potencial (dèficit hi té molt a veure es clar). Ja no tenim trens vàlids, i la gestió de l'aeroport està ancestralment centralitzada. Això ha fet que Espanya també tingui desafecció per Catalunya. Ni ens respecten ni els hi cal.

És per això (i moltes altres coses que caldrien un post) que els models centrals, autonòmic i fins i tot, el federal son inviables.