diumenge, 13 de setembre del 2009

espanya i la lògica



Hi ha una cosa que se m'escapa de la lògica. I aquesta cosa es diu Espanya. Sempre aferrada a la seva constitució, il·legalitza partits polítics amb l'excusa de que no condemnen o tenen vincles amb el terrorisme. En canvi no fa res contra altres partits polítics, com el que s'ha manifestat a Arenys, que mai han condemnat ni condemnen certs genocidis. És més, onegen banderes que deixen ben clar a què donen suport. I només cal veure a alguns dels seus militants per saber a quina mena de terrorisme es dediquen. I és que de terrorisme n'hi ha de molts colors.

Aferrada a la seva constitució, Espanya prohibeix algunes consultes populars, adduint que són il·legals perquè plantegen una realitat alternativa. Un referèndum d'autodeterminació no fa mal a ningú, no roba res a ningú ni coarta la llibertat de ningú. En canvi, Espanya no va tindre cap problema en convocar, en el seu moment, un referèndum per continuar a la OTAN, una organització que legitima la intervenció armada arbitràriament.

Aferrats a la constitució, polítics votats per gairebé mig país clamen al cel com és possible que es permeti el referèndum d'Arenys, com és possible que el govern Espanyol no intervingui "en defensa del resto de los españoles" en una festa feta pel poble i per al poble. En canvi, aquests mateixos polítics, representants del poble i mantinguts per tots, no tenen cap pudor per caure als dolços braços de la corrupció, enriquint-se a costa "del resto de los españoles" i excusant-se en conspiracions absurdes quan els enxampen.


A mi m'agrada la lògica i el sentit comú. I aquesta lògica em diu que la constitució no és una revelació divina escrita per les flames d'un Déu, ni és una llei física fruit de l'observació i l'experimentació. És un simple text que es va signar un dia, fa molt de temps. No és ni més ni menys que un contracte. I el sentit comú em diu que un contracte que no es pot rescindir va contra la llibertat de les persones.

Potser és perquè m'agraden les coses lògiques i el sentit comú que no entenc Espanya. I perquè ho trobo lògic aplaudeixo el referèndum d'Arenys.

I per relaxar els ànims, dedico a Espanya la següent cançó. Es titula Go to Hell.


10 comentaris:

Alasanid ha dit...

Jo hi volia anar a treure el cap a Arenys de Munt, però al final no m'ha estat possible.

De totes maneres ha estat un gran pas (Arenys de Munt sempre han anat aquest pas per davant de la resta del país, en aquests temes) i que sens dubte generarà moltes altres cosultes arreu del territori.

I sí, hi ha partits de dubtosa "constitucionalitat" o si més no que no encaixen dins de la idea que alguns tenim de la democràcia.

PS: Sóc d'Arenys (de Mar).

Ferran Porta ha dit...

Haha!, molt afinat has estat triant la cançó, Asimetrich! :-))

Jo sí he estat a Arenys de Munt, avui; un ambient genial, una festassa, preludi del que seria si el referèndum pugués tenir lloc a tot Catalunya, i fos vinculant.

La "lògica" d'Espanya també se m'escapa a mi, i per les mateixes raons que a tu. Fot riure, quan parlen de la Constitució com si fossin les taules de Moisès. Que els cardin, i nosaltres a seguir treballant per treure'ns-els del damunt, com abans millor!

maria ha dit...

Els raonaments d'Espanya es contradiuen i parlen de la Constitució com si fós el clar exemple a seguir, quan està desfasadíssima.
Ho d'Arenys ha estat un gran pas i pel que fa els falangistes, per mi, ells mateixos es deixen en evidència.Francament, els trobo patètics.
Bona música^-^!

MARTELL DE REUS ha dit...

España ha trobat un "xollo" colonitzant el nostre pais. Es per això que posa tots els mitjans de què disposa per què no se'ls acabi la bicoca, nosaltres potser no ho trobem lògic però ells si.

Anònim ha dit...

LA LLOGICA D'ESPANYA?.XUCLAR,I XUCLAR LA QUE SEM'ESCAPA ES LA DEL PSOE,ALIAS PSC. QUE VOLEN?.
EP 41% CAL ANALITZAR AQUESTA DADA.
JUGANT AMB BARCELONA

Asimetrich ha dit...

Alasanid, doncs a veure si és possible que també ho puguis viure a Arenys de mar en un futur :-)

Ferran, sí sí, que els cardin però de moment els que carden són ells jejeje. A veure si podem viure aquesta gran festa que seria un referèndum d'aquest tipus a tot el país.

maria, el David Ford és un home-orquestra molt recomanable :-). I sí, la constitució estarà desfasada, però serveix com a excusa per a molts, així que dubto que la canviïn, ja els va bé com està.

Martell de Reus, i tant, mentre a ells els vagi bé, que sigui lògic o no tant els fa.

Anònim, doncs acabo de veure les declaracions d'alguns del PSC. S'ho miren per sobre de l'espatlla, dient que això no és política. És clar, ells estan a un altre nivell (irònic). Fins que aquest tipus de consultes comencin a despertar cada cop més interès, llavors s'hauran de pronunciar.

kika ha dit...

la logica d'espanaya es que es pensen que aixi ens enganyen, i lo trist es que sovint ho aconsegueixen!

Asimetrich ha dit...

kika, però tard o d'hora "se les ve el plumero", afortunadament :-)

Goblin77 ha dit...

Espanya nomes se fixa en els atemptats contra la seva unitat i indisolubilitat. Si hi ha reductes feixistes maifestant-se i exhibint banderes anticonstitucionals tant se val, ja que aquests estan a favor de la 'Espanya grande i libre'.

Deu ni do amb els politics de Madrid nomes jutjant allo que es contrari als seus pensaments, i deu ni do amb els d'aqui, una colla de 'chaqueteros'!

Els del PiT ha dit...

Bona tria musical, eh?
;-)
Hi hi hi...
;)