dimarts, 20 de gener del 2009

petició universal al fiscal de la cort penal internacional

Al blog de la Zel he vist la següent petició universal. Si hi estàs d'acord entra i signa, després dona-li difussió:

Israel ha de ser jutjat per la Cort Penal Internacional
Petició universal

Al Fiscal de la Cort Penal Internacional (CPI)

El Dret és la marca de la civilització. Cada progrés de la humanitat ha coincidit amb la consolidació del Dret. El desafiament que ens imposa l’agressió d’Israel contra Gaza consisteix en afirmar, enmig del patiment, que la justícia ha de respondre a la violència.

Crims de guerra? Únicament els tribunals els poden condemnar. Però tots hem de donar testimoni, doncs l’ésser humà només existeix en la seva relació amb la resta. Les circumstàncies donen tota la seva dimensió a l’article 1er de la Declaració Universal dels Drets Humans: «Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres».

La protecció dels pobles, no la dels Estats, és la raó de ser de la Cort Penal Internacional. Un poble sense Estat és el més indefens de tots i, davant la Història, es troba situat sota la protecció de les instàncies internacionals. El poble més vulnerable ha de ser el més protegit.

Quan assassinen a la població civil palestina, els carros de combat israelians fan sagnar a la humanitat. Hem lluitat per a que el poder del Fiscal general estigui al servei de totes les víctimes i aquesta competència ha de permetre que el món sencer rebi un missatge d’esperança, el de la construcció d’un Dret Internacional basat en el dret de les persones. I, tots plegats, un dia podrem rendir homenatge al poble palestí per tot el que ha aportat a la defensa de les llibertats humanes.

Campanya iniciada el 19/01/2008.

entra i signa



6 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Signat. Són uns cafres.

Anònim ha dit...

Piku. És bo que siguin els inventors i defensors dels 10 manaments: no robaràs no mataràs,...
He provat de signar però no s'ha obert la pàgina, quina és?

zel ha dit...

signat de fa temps, però no comentat gaire...estic de baixa i faig (per força) poques visites. petons!

Ferran Porta ha dit...

We miss the nomade!

Goblin77 ha dit...

Ei trobem a faltar un dels millors blogs sobre ciència escrits en català!!!! Faré una petició universal perquè torni el nomade!!!!!

Una abraçada Nomade! T'esperem!!!

Teresa Bosch ha dit...

Em sumo a la petició d'en Ferran i l'Albertinho.

Una abraçada virtual,

Teresa