dijous, 8 de maig del 2008

Tens el cul gros? Millor per tu!


Ja fa temps que se sap que el greix no el tenim només com a reserva energètica, sinó que juga un paper molt important com a òrgan endocrí i exocrí, doncs secreta tota una sèrie d’hormones, algunes bones, com l’Adiponectina, i altres dolentes.

Però això no és tot, científics de la Harvard Medical School han descobert recentment que no tot el greix és igual de bo o de dolent (segons es miri). Van agafar uns ratolins i els van trasplantar el teixit subcutani (que en humans ve a ser cel·lulitis), posant-lo a la zona abdominal. El resultat és que els ratolins perdien pes i guanyaven sensibilitat a la insulina. En canvi, el fet de moure greix abdominal a altres parts del cos no va tindre cap efecte. Del que se n’extreu que el teixit adipós subcutani ajuda a combatre malalties com la resistència a la insulina que porta a la diabetis tipus 2. Podeu consultar l'article del journal of cell metabolism aquí

Aquest treball també reforça als que fa temps que posen en dubte la mesura clàssica de l'índex de massa corporal com a indicador de risc per la salut. De fet,en persones obeses s’ha observat que aquelles amb una major proporció de greix subcutani hi ha una menor prevalença de resistència a la insulina. Igualment, una dona amb el cul gros podria estar més protegida que una sense cul però amb panxeta.

Així que si ets dona i et sobren uns quilets, procura que al menys estiguin ben posats al cul, és millor per la teva salut i alegra més la vista dels que passegen darrera teu. De fet, qui no prefereix unes bones corbes abans que una dona recta com un pal?

15 comentaris:

Teresa Bosch ha dit...

Els ratolins de l'estudi eren tots femelles? Com que les conclusions del post només es refereixen a les dones...

Esther Sala ha dit...

Ei!És veritat?eren tot famelles???Pq hi han homes que també tenen el cul gros.....Però bé Josep, el post m'ha agradat!!jejej (no pas pq em senti aludida,eh?!!jajajjaajaj)!!!!Molt interessant, ara em quedo més tranquila..

Asimetrich ha dit...

Doncs no, eren ratolins mascle. jejeje.

Però s'ha de tindre en compte, quan extrapolem a humans, que les dones acostumen a acumular greix subcutani mentre els homes acumulem visceral. Això en la majoria de casos, tot i que és veritat que hi ha homes amb cul gros i dones amb panxa, però no és ho habitual. Així,quan parlem d'homes, resulta que estem irremediablement condemnats a no tindre greix bo, mentre que les dones sí que disposeu d'aquesta avantatge... per aquest motiu parlo de dones al post (e el cas dels ratolins això no passa).

Esther, per suposat, no et sentis pas aludida .. per favoooor, amb aquest cul tant mono que teniu totes per allí!!.

Goblin77 ha dit...

Jo pensava que tot era per justificar que t'havies engreixat, però he vist que fins i tot hi has posat una referència bibliogràfica! jijiji!!

M'ha quedat el dubte de que si els hi posaven greix al abdomen, potser era bo per lo de la major sensibilitat a la insulina, però no és més dolent acumular greix aquí? En humans aquest greix abdominal pot contribuir a malalties cardiovasculars no?

Il·lustra'm mestre Josep... :)

Asimetrich ha dit...

Benvolgut deixeble :)

La cosa no és a on es trobi el greix sinó el tipus de greix. Pel que sembla, el greix subcutani es comporta de forma diferent que el visceral. És com si fossin dos tipus tissulars diferents amb funcions diferents. El greix que creix de forma natural a la panxa cervecera és perjudicial, sí, però si el substitueixes pel greix que creix de forma natural a les cartutxeres, llavors tens un efecte positiu. És com si substiteixes el fetge per un ronyó, malgrat trobar-se a la mateixa posició tindran funcions diferents per que no deixen de ser òrgans diferents.

Per cert, no m'he engreixat ni un gram, continuo estant més catxes que tu jejeje

noemi ha dit...

Pero bueno fa uns dies que no llegeixo aquest blog, i vinga panxes, culs, alabacions dels culs de la gent!! però que ha de ser això??!!! jo havia notat que des de que em creix el cul puc estar més rato sentada a la cadira, és un efecte coixí positiu? trobo que tots ens hem quedat amb ganes de saber alguna que altra cosa més, d'aquest tema.!!!

Asimetrich ha dit...

Pos no! S'ha acabat el tema culs i tetes ... ja esta be homeeeeee. Bueno si en voleu mes ja en posare mes ... pero no se quant se pot estirar un tema aixi ... ho rumiare tot alimentant el meu greix visceral amb una muffin de xocolate

Jose Ramos ha dit...

Has engordado???....o qué?...nada como las dietas de Txumari Alfaro!!
ju já!

Asimetrich ha dit...

Joer que mania teneis todos con que me engorde ... Que mala es la envidia :-)))

Esther Sala ha dit...

Osti!!No havia vist l'enrenou que hi ha amb el tema culs, Josep t'has engreixat??!! Noo??!! Si estas la mar de cachas!!!(Més que l'Albert, es clar!)

Asimetrich ha dit...

Doncs sí, noia, ja veus, els voltors aquests que sempre troben ocasió per fer-te queixalada ;-). I estic totalment d'acord amb tu amb el que dius de l'Albert

Goblin77 ha dit...

Veig que esteu parlant de mi a les meves esquenes....jo voldria dir que només hi ha un múscul que se m'engreixa a mi!! En canvi, l'asymetrich el té bastant prim! :)

Asimetrich ha dit...

Noi, amb ho que t'agrada que et parli desde l'esquena ... jejejeeee ... És llavors quan se t'engreixa el múscul? :-)

Esther Sala ha dit...

Osti nens, no sabia lo del vostre afer sexual........jajajaj ;P

Asimetrich ha dit...

Ah no? De fet és l'Albert que em va al darrere, però jo passo, que a mi això no em va... m'acosa sexualment ... com estic tant catxes! jua jua!