divendres, 15 d’agost del 2008

mestres del camuflatge

Quan parlem d'animals mimètics el primer que ens ve al cap són insectes que imiten altres insectes més perillosos amb la finalitat d'espantar possibles predadors. També n'hi ha que imiten fulles o branques d'arbustos per passar desapercebuts. Però hi ha un animal que els supera a tots. No es tracta de nèixer amb forma de pal o de fulla, ni amb colors d'advertiment, sinó d'imitar la forma i el comportament d'altres animals per intimidar possibles adversaris.



És un animal estrany, tímid i molt intel·ligent. Pot ser va ser degut a la seva capacitat per la imitació pel que ha passat desapercebut pels humans ni més ni menys que fins al 1998, any en que va ser oficialment descobert. Dins del seu repertori d'imitacions es troben fins a 15 animals diferents, i es creu que escull quin animal representar en funció del depredador o l'amenaça que se li acosta. Per trobar-lo cal que ens desplacem fins a Indonèsia i ens submergim a les cristal·lines aigües. Hi som? Doncs aquí el tens, li diuen Thaumactopus mimicus, també conegut com a pop mimètic











Ho haveu vist? Al regne animal hi ha altres exemples de mimetisme. Et deixo un video del National Geographic on mostren altres animalons espectaculars:


3 comentaris:

Teresa Bosch ha dit...

Impressionants, el post i els dos videos! La veritat és que tenim moltes coses a aprendre de la natura.

noemi ha dit...

ualaaaaa i això no ho podrien emprar els dels Seals per camuflar-se durant els conflictes bèlics!! podria tenir alguna conseqüència científica?

Asimetrich ha dit...

Teresa, ben cert, és impossible deixar de flipar amb aquests animalons.

Noemí, em faria molta gràcia veure als Seals imitant una serp marina ...jijijiii. A quin video et refereixes?